Varför InfraBastu?

Infraröd värme är samma typ av värme som kommer från solen fast utan den farliga UV-strålningen. Värmen från Bastun tränger djupare in i kroppen än annan värme och värmer kroppen till ett djup av 3,5 - 4,5 cm.

Detta gör att den på ett positivt sätt hjälper kroppen att slappna av och öka blodcirkulationen.


Här är några hälsofördelar med att bada Infrabastu:

 • Rensar ut gifter ur din kropp
  Farliga ämnen som tex kvicksilver, bly och klor ansamlas i vattenmolekyler i våra kroppar och dessa är ämnen som vi inte omedelbart kan göra oss av med och ofta är orsaken till många hälsoproblem. En av fördelarna med att bada InfraBastu är att dessa skadliga gifter följer med, via vattenmolekylerna, ut ur kroppen när vi svettas. De infraröda strålarna bryter ner vattenmolekylerna och ger på så vis en kraftig avgiftning. De gifter som är oljelösliga och är samlade i underhudens fettlager sipprar ut genom hudens fettkörtlar när värmen från infrabastun ökar underhudens temperatur.
  Den här processen avlastar bl.a njurarna, levern och bukspottskörteln.
  Vid en analys av InfraBastu vs. traditionell bastu har studier av svett visat följande:
  InfraBastu: 80% vatten 20% gifter
  Traditionell bastu: 97% vatten 3% gifter

 • Ökar din förbränning och ämnesomsättning
  Vi ökar också vår förbränning och ämnesomsättning genom att bada i en InfraBastu. I en InfraBastu genereras 2-3 gånger så mycket svett som vid ett traditionellt bastubad. Så man skulle kunna säga att ett bad i en Infraröd bastu kan jämföras med s.k. passiv träning. I Journal of the American Medical Association står det att regelbunden användning av infraröd penetrering, kan liknas vid och vara lika effektiv som vanlig motion.
  Ett infrabastubad på 15 min motsvarar i genomsnitt en förbränning på ca 300kcal.
  Detta varierar naturligtvis från individ till individ och hennes kondition och hur mycket svett som produceras.

 • Bra för dina muskler och leder
  Kroppen värms upp av värmen från bastun och tränger ner i huden och muskulaturen. Då förbättras inte bara endorfinproduktion, som är kroppens eget smärtstillande ämne, utan värmen är även effektiv för att mjuka upp spända och stela muskler och leder.

 • Lindrar hudbesvär
  Ökad blodcirkulation och rening av kroppen skapar vitalitet och lyster i huden och ger en förbättrad spänst och elasticitet. Tilltäppta porer öppnas vilket verkar positivt på bla acne. Bastubad kan också förbättra och minska besvär med eksem och psoriasis.

 • Minskar Celluliter
  Celluliter är en geléliknande substans av fett, vatten och avfallsprodukter som fastnat i fickor under huden. Den kraftiga svettning som uppstår, hjälper till att rensa ut dessa ansamlingar från kroppen. Det bästa sättet att minska celluliter är att motionera regelbundet och att äta hälsosamt med en kost rik på frukt och grönt. Det är även viktigt att dricka rikligt med vatten för att hjälpa till med slaggutrensningen. En behandling om 30 minuter i Infrabastu har visat sig ha positiv verkan, då det ger en ökad blodcirkulation i huden. Även massage och torrborstning är bra för att hålla igång blodcirkulationen i huden.

 • Avstressande, avkopplande och Ökar ditt välbefinnande
  Värmen från ett bad i infrabastun kan ha effekt på stress och utmattning som är mer och mer vanligt i dagens samhälle. Att unna sig det lilla extra och att ha lite tid för sig själv blir allt viktigare.